Читај ми!

"Слога": Влада Србије против света рада

УГС "Слога" оцењује да је Влада Србије одлуком да заседа на Међународни празник рада унапред показала да јој није стало до "фер-плеј односа" и будућег социјалног дијалога са синдикатима.

Верујемо да овакав случај није виђен нигде у Европи, а оправдања за такву одлуку нема, јер су се све њој важне одлуке, па и измена радног времена запослених у јавној служби, могле донети већ другог или трећег маја, оцењује се у саопштењу, које преноси Бета.

"Слога" изражава посебно "чуђење" одлуком да ће одржавање данашње седнице владе подржати и представници партија левице, јер би они требало да знају шта је Први мај и шта он представља за сваког радног човека.

"Морамо да нагласимо да Први мај није 'комунистички' празник, то је празник међународног карактера и симбол радног човека оличеног у три осмице, хумане тековине одговорног друштва, уграђеног у осам сати рада, осам сати одмора и осам сати сна", наводи се у саопштењу.

Потез Владе Србије, по оцени синдиката, шаље поруку радницима и синдикатима да њих нема у будућим плановима Владе, која се, судећи према потезима које чини, јасно ставила у руке искључиво крупног капитала и будућег третирања човека као потрошне и лако замењиве робе на тржишту рада.

УСС "Слога" је данас у 10 сати на Тргу Славија у Београду положила венац на споменик Димитрију Туцовићу, оснивачу организованог радничког покрета у Србији и великом борцу за радничка права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи