Читај ми!

"Празнична грозница" на путевима

Полиција опет упозорава да време празника са собом носи појачан саобраћај и већу вероватноћу да се десе незгоде. Према статистици, најкритичнији су дани пред сам празник и претпоследњи дан празника. Овај је још ризичнији, јер се спаја с једном од највећих слава, Ђурђевданом.

Надлежно Министарство саобраћаја је свим службама упутило апел да буду ефикасне како би се гужве свеле на минимум и сваки учесник у саобраћају безбедно стигао на одредиште.

Пут од неколико стотина километара многи сматрају рутинском вожњом. Често се на пут полази у последњем тренутку, без припрема и у градским условима вожње прави се највећи број грешака, које се често имају кобне последице.

Према статистици МУП-а, најризичнији су дани празника. Само ове године, у време празника ризик да доживите несрећу био је троструко већи него радним даном.

Саобраћајни експерт професор Миломир Веселиновић објашњава да празници праве промену у глави људи јер су изашли из свакодневних обавеза и готово увек су у малом или већем "цајтноту".

"Размишљајући о многим стварима везаним за празнике, за циљеве путовања, за догађаје који ће се тамо десити, у ствари механички се понашају у саобраћају, одсутни су у мислима", прецизира професор Веселиновић.    

Оно што је основно често се заборавља. Дамир Окановић из Комитет за безбедност саобраћаја подсећа да је за сигурну вожњу неопходно пре свега везати појас и укључити светла и током дана.

"Посебно молим родитеље да своју децу превозе на безбедан начин, односно у безбедносном седишту, везане", истиче Окановић.

За овај продужени викенд саобраћајна полиција бићe у пуном саставу. Возаче очекују стационарни радари, аутомобили и мотори пресретачи.

Уколико возачи учине неки тежи прекршај, одмах могу да буду привредени судији за прекршаје који им може одредити и притвор. Најважније је да возачи за волан не седају уморни и под дејством алкохола.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи