Читај ми!

Протест "Заветника" у центру Београда

У знак подршке отпуштеном портпаролу Противтерористичке јединице МУП-а Радомиру Почучи, припадници Српског сабора "Заветници" одржали протест у центру Београда.

Организација Српски сабор "Заветници" одржала је данас протест у центру Београда у знак подршке отпуштеном портпаролу Противтерористичке јединице МУП-а Радомиру Почучи.

Око 20 припадника те организације је протестовало у Југ-Богдановој улици, на Зеленом Венцу, а полиција им није дозволила да приђу згради у којој су просторије организације "Жене у црном".

"Заветници" траже доношење закона по угледу на закон Руске Федерације, који прописује да се невладине организације које финансирају западне амбасаде третирају као страни агенти, а како оцењују, "Жене у црном" су једна од њих.

Портпаролка "Заветника" Милица Ђурђевић упитала је зашто држава штити организације као што су "Жене у црном", које, како је оценила "подривају Устав, српско друштво, традицију и културу". 

Радован Почуча недавно је на свом "Фејсбук" профилу позвао навијаче да нападну "Жене у црном".

Након позива на линч, Министарство унутрашњих послова се оградило од Почучиних коментара, нагласивши да је он изнео лични став.

Почучи је, како је раније саопштено из МУП-а, 1. априла истекао уговор о раду, који неће бити продужен.

Реагујући на протест "Заветника" ЛСВ је позвао Министарство унутрашњих послова Србије да санкционише надлежне у МУП-у који нису забранили данашње окупљање.

Како тврде у ЛСВ-у, чињеница да тај протест није забрањен говори да у МУП-у још има оних који не виде ништа спорно у позиву навијачким групама да се уједине у насиљу над "Женама у црном".

"Било каква прича о суочавању са прошлошћу у Србији не постоји док се не утврди како је могуће да је дозвољен скуп подршке некоме ко је због тога позвао на насиље", додаје се у саопштењу ЛСВ-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи