Читај ми!

Мештани Тавника одустали од отцепљења

Претње мештана села Тавник код Краљева да ће се због "маћехинског" односа градског руководства отцепити и припојити Чачку подигле су велику прашину, али и уродиле плодом. До лета би, коначно, требало да добију воду.

Сеоски водовод у Тавнику биће саниран, а радови почињу већ у понедељак, договорено је на састанку градоначелника Краљева Драган Јовановића са мештанима Тавника и надлежним службама.

"Паре су обезбеђене, а градски водовод већ добио налог да, без јавних набавки и тендера, крене у санацију око четири километра сеоског водовода како би и пре почетка лета сви засеоци Тавника добили довољно исправне воде за пиће", потврдио је Јовановић.

Зоран Подгорац, мештанин Џемата, засеока који већ седам година нема воду, каже да за РТС "да се није подигла медијска прашина, сигурно је да овај проблем никада не би решили".

"Седам година, сваког дана, неко је од мештана био пред вратима надлежних, али нико није хтео ни да нас чује, осим у предизборној кампањи. Тада нам обећају све, али од тога, наравно не буде ништа. Још једно сушно лето би нас уништило. Чекамо понедељак", поручује Подгорац.

Село Тавник последњих десетак година постало је индустријска зона са 25 предузећа која запошљавају више од 1.000 људи.

У градску касу из тог села у подножју Котленика сваког месеца се, по однову ПДВ-а, слије око 22 милиона динара, али за инфраструктуру села враћа годишње највише 700.000 динара.

"Са тим парама ни рупе у асфалту не могу да се окрпе, а да не помињемо да пола села нема ни асфалт, расвету, воду", објашњава Подгорац и признаје да "никада нису били одлучнији у намерама да се отцепе од Краљева".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи