Читај ми!

ИТ кутак у Дому омладине Београда

Ново доба ствара потребу за непрестаним усавршавањем. Дом омладине у Београду понудио је бесплатно коришћење најмодернијег ИТ кутка за образовање младих.

Размишљајући како да врати генерације које је изгубио услед реновирања и драстичног смањења програма за младе, Дом омладине је одлучио да их привуче оним што и иначе, највише воле: најсавременијом технологијом.

В.д. директора Дома омладине Марко Стојановић каже да је циљ да се младима омогући бесплатно образовање.

"Оно образовање које не могу да добију у школи нити на факултету, јер није у програму. Дакле све је то нешто другачије, што се реализује на хај-тек справама', објашњава Стојановић.'

Инжењер електротехнике Миодраг Поповић истиче да је ИТ кутак опремљен "мекинтош" рачунарима најновије генерације, чија је специфичност да се на њих могу инсталирати сви оперативни системи који су легално инсталирани.

Ускоро ће се овде наћи 3Д штампачи и скенери, елементи за роботику. Стручњаци се, кажу, праве од малих ногу. Зато су у модерном ИТ центру дозвољене искључиво образовне активности.

"Неће их користити за играње и као справе за интернет кафе, овај простор то није - овде могу да се пријаве и да дођу да похађају разне радионице, курсеве, семинаре, бесплатно", наглашава Марко Стојановић.

Инжењер Поповић напомиње да "Епл тренинг центар" који постоји у Београду, који је први у Источној Европи добио ауторизацију, спонзорише обуке.

"У сарадњи са Домом омладине 'Епл тренинг центар' држи бесплатне обуке за 'final cut' за видео монтажу, 'logic studio' за аудио монтажу, McOS, то су обуке које на западу коштају од 1.800 до 3.000 долара по полазнику'', наводи Поповић.

По похађању курса, десет најбољих добиће бесплатне сертификате са којима је посао могуће добити било где у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи