Сајам као шанса за запошљавање и праксу

Сајмови запошљавања прилика су за младе да пронађу праксу или посао. Најтраженији су продавци, оператери у кол центру са знањем страних језика и програмери.

Дводневни сајам запошљавања отворен је у Белекспоцентру на Новом Београду на коме се за око пет стотина срећника нуде радна места.

Маја и Сања, економисткиње без искуства, први пут су на сајму запошљавања. Користе сваку прилику да дођу бар до повремених послова.

"Једино што можемо сада да нађемо је пракса, док нам је за посао потребно искуство", каже Маја Драгић.

Сања Михајловић каже да на неколико пракси које је обавила, није схваћена озбиљно. "Само да нас одбију чисто ради реда. И онда немамо вољу за даљом активношћу", додаје Михајловићева.

Фирма за продају телекомуникационих услуга тражи 50 агената продаје на терену, произвођач ауто гума раднике и инжењере, а ланац продавница спортске опреме продавце.

Генерални директор "Теледиректа" Биљана Зендилоски каже да та фирма тражи младе амбициозне људе да од њих направи праве професионалце. "Њихови резултати рада биће једино мерило за њихово напредовање", истиче Зендилоска.

Томислав Мимица из "Тигар тајерса" наводи да је та компанија на прагу реализације великог пројекта због кога ће у наредном периоду запослити 500 радника међу којима стотину са факултетском дипломом.

Никола Ђорђевић из "Ђака" наводи да та фирма нуди праксу који се заснива на раду у малопродајним објектима и додаје да траже продаваце за своје малопродајне објекте.

Послодавци су задовољни посетом и кажу да су примили велики број радних биографија које могу користити и када им у сезони треба више запослених. Према статистици, око 15 одсто оних који се пријаве на сајмовима дође до повременог или сталног посла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи