Читај ми!

Супруга председника у кампањи за више деце

"Више да нас буде", назив је кампање коју је покренула Фондација "Драгица Николић", уз медијско покровитељство Радио-телевизије Србије и листа "Политика". Супруга председника Србије каже за РТС да је мисија Фондације да се жене подстакну да се одваже на рађање, као и да се побољша стање у породилиштима у Србији.

Од 2000. до 2012. године само на основу природног прираштаја Србија је изгубила више од 400.000 становника. Сликовито речено, сваке године нестају општине величине Ћуприје, Књажевца, Неготина.

Фондација "Драгица Николић" води кампању "Више да нас буде" чији је циљ да промени ту суморну статистику.

Драгица Николић је навела да кампања има за циљ да усмери пажњу јавности на овако страшну статистику и да покрене чиниоце друштва који нешто могу да учине да слика у Србији буде боља.

"Породилишта у Србији су у катастрофалном стању и мајке се плаше да рађају децу у таквим условима", истакла је госпођа Николић.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Драгица Николић је подсетила да је, у оквиру кампање, већ обновљено породилиште у Крагујевцу.

У обнову је, подсећа супруга председника Србије, уложено око милион евра и то је сада најмодерније и најбоље опремљено породилиште у земљи.

Драгица Николић напомиње да је при крају реновирање породилишта у Врању и најављује да су следећи на реду Чачак и Нови Пазар.

Новац за Фондацију сакупља се свуда по свету и реч је претежно о приватним изворима, каже госпођа Николић и истиче да ниједан динар није узет из државне касе.

Драгица Николић наглашава да позицију прве даме и путовања са супругом користи са стварање контаката који ће нешто добро донети Србији.

Приликом посете Кини, подсећа госпођа Николић, остварен је контакт са компанијом "Хуавеји", која је донирала рачунар за најталентованију децу, децу из угрожених породица, као и за малишане са Косова и Метохије.

Поред тога, Турска је помогла обнову породилишта у Новом Пазару, док је са пута у Америку донета помоћ за децу са аутизмом, истиче супруга председника Републике.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи