Читај ми!

"Десант" девојчица на Војну гимназију

Војна гимназија у Београду ове године први пут уписује и девојке. Интересовање је огромно, за 90 места конкурисало је више од хиљаду и 800 кандидата од којих половину чине девојчице.

Анђела Новаковић ученица из Београда једна је од око 900 девојчица које желе да упише Војну гимназију. Анђела каже да је чула да имају јако добре услове да када завршиш Војну гимназију можеш да наставиш даље и имаш обезбеђен посао.

"Гледала сам Војну академију приметила сам да то није толико строго и немогуће, већ они имају и слободно време да се проводе, а и даље су у школи и уче и добијају сво то неопходно знање", каже Новаковићева.

Организована су отворена врата где су кандидати могли да се упознају са условима рада у Војној гимназији и интернату. Долазило је више девојчица, које су врло сигурне у свој избор.

"Одувек ме је привлачила војска, полиција, а и сматрам да могу да стекнем најбоље образовање за даље школовање", каже Ема Николић.

Бојана Влајковић каже да има и оних који су рекли да то није за девојчице, али небитно јој је  њихово мишљење.

У Интернату Војне гимназије још само ове школске године учи се без девојчица.

Ученик Војне гимназије Давид Тривуновић каже да све средње школе имају девојчице у свом саставу и да ће бити лепо имати и девојчице у школи.

Незапамћено интересовање за неку средњу школу, чак 20 кандидата за једно место, а посебно девојака, нико није могао да претпостави.

"И за мене је то изненађење, четири пута више дечака тако смо очекивали међутим интересовање је велико. Школа је препознатљива у друштву, нема насиља нема наркотика  максимално водимо рачуна о њиховом васпитању, образовању посебно", каже пуковник Милан Стевић, директор Војне гимназије.

Пријемни испити су у априлу. Полажу се математика и српски језик, треба проћи здравствене прегледе, тест физичке способности и психолошки тест. У гимназији не искључују могућност да девојчиће буду успешније на пријемним испитима а самим тим и бројније у тој школи од младића, као што је то случај и на Медицинском факултету ВМА.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи