Читај ми!

Најомраженији шалтери у Србији

На шалтерима у Србији просечно се чека нешто више од пола сата, а апсолутни рекордер по чекању у реду је катастар, где се просечно проведе цео сат. На другом месту је Републички фонд за здравствено осигурање, на чијим се шалтерима у просеку чека 55 минута.

Следе Фонд за пензијско и инвалидско осигурање и Пореска управа, са 39 односно 37 минута чекања, показују резултати анкете коју су у 260 предузећа широм Србије спровели НАЛЕД и амерички УСАИД, преноси Танјуг.

Према тој анкети, ред се у Националној служби за запошљавање чека просечно 34 минута, у Пошти 26, а у банкама 21 минут.

Кад се подвуче црта, анкета је показала да на шалтерима у Србији грађани у просеку проводе 34 и по минута, а као главне разлоге за толико чекање привредници помињу обимну документацију и папирологију коју треба приложити.

"Више од две петине испитаних се слаже да је прикупљање документације најчешћи узрок њиховог дугог боравка на шалтерима. Нешто више од једне петине испитаника има примедбе и на сложене административне процедуре са којима се сусрећу приликом одласка у поједине институције", наводи се у истраживању.

Сваки четврти испитаник НАЛЕД-а и УСАИД-а указао је и на неприкладно понашање шалтерских радника задужених за њихов предмет, где наводе непрофесионализам, дрскост, нестручност и необученост за тематику.

Занимљиво је да су учесници у овом истраживању рад шалтерских радника оценили нижом оценом него рад инспектора.

Шалтерски радници су, према мишљењу испитаника, заслужили просечну оцену од свега 2,69, према 3,33, што је просечна оцена рада инспектора.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи