Читај ми!

Ваљево, салмонела откривена код 31 детета

У Ваљеву код још 14 деце из предшколске установе откривени симптоми салмонеле. До сада је заражено укупно 31 дете и троје запослених.

Сва новооболела деца су из групе од њих 50 која су се прошле седмице јавила лекару са стомачним тегобама. 

Сви су из седам вртића којима управља ПУ "Милица Ножица".

Извор агенције Бета каже да "основану претпоставку" о томе да је извор заразе у централној кухињи ПУ "Милица Ножица", где се дневно припреми и до 6.000 оброка, није лако доказати и због тога што HACCP стандард прописује чување припремљене хране до 48 сати, а инкубација траје три дана.

"Срећна је околност што је изоловани тип салмонеле најмање инфективан иначе би то била 'експлозија епидемијске бомбе' са много већим број оболелих", рекао је тај извор Бете.

У свим објектима ПУ "Милица Ножица", по налогу Санитарне инспекције и Завода за јавно здравље, спроведене су додатне мере појачане хигијене и ванредни санитарни прегледи запослених.

Слична епидемија у ваљевским обдаништима била је у септембру и октобру 2009, када је такође оболело више од 50 деце. Тада је смењена директорка обданишта, а биле су уведене и привремене мере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи