Читај ми!

"Бебац": Под хитно набавити вакцине за децу

Родитељски портал "Бебац" из Новог Сада оштро је критиковао Министарство здравља због нестaшице петовалентних вакцина и оценио да надлежни тако угрожавају здравље деце у Србији.

Портал "Бебац" је у протестном писму оптужио Министарство здравља да је створило "панику међу родитељима" својим неодговорним понашањем, преноси агенција Бета.

"Вишеструким мењањем одлуке о почетку примене новог календара имунизације, по ком би сва деца била вакцинисана петовалентним вакцинама, довели сте до ситуације да се сада не зна на какву здравствену заштиту грађани могу да рачунају", наводи се у писму.

Додаје се да родитељи сада "на све начине" покушавају да дођу до вакцина за своју децу и упозорава да се неадекватним транспортом вакцине може угрозити здравље деце која је приме.

"Ваша неспособност да обезбедите континуирану здравствену заштиту ствара апсолутно несигурне услове за стварање породице и одгајање деце, а онда се сами питате зашто је у Србији низак наталитет.

Инсистирамо да под хитно престанете да угрожавате здравље деце и омогућите родитељима да набаве петовалентне вакцине у апотекама", наводи се у писму.

Медији су известили да у последњих неколико дана у апотекама није могуће пронаћи петовалентне вакцине које штите децу од дифтерије, тетануса, великог кашља, хемофилус инфлуенце типа Б и дечје парализе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи