Читај ми!

Две године од трагедије у "Контрасту"

Паљењем свећа испред новосадске дискотеке "Контраст" обележено је две године од трагичног пожара у тој дискотеци, у којем је страдало шесторо младих људи.

Помену испред дискотеке у Новом Саду присуствовало је више од 50 људи, углавом чланова породица настрадалих, преноси Танјуг.

У пожару у "Контрасту" живот су изгубили Тамара Миладиновић (25) из Новог Сада, Милена Далмација (26) из Футога, Марина Аничић (25) из Чуруга, Зоран Игњатовић (28) држављанина БиХ, Марко Павловићу (29) из Крагујевца и Ренато Вуковић (21) из Кикинде.

Бранко Миладиновић, чија је ћерка Тамара изгубила живот у тој трагедији, рекао је да је страшно то што ни после две године нико није осуђен и проглашен кривим за трагедију која је однела шест младих живота.

"Захваљујемо свима који деле наш бол. Борба за правду се наставља. Ми родитељи смо упорни да искажемо све пропусте државних органа, судских органа, тужилаштва. Позивамо нову владу која ће се формирати за који дан да схвати да маса закона треба да се прилагоди потребама људи у циљу заштите деце и омладине", рекао је Миладиновић.

Он је предложио да се 1. април прогласи даном безбедности младих у Новом Саду и у целој Србији.

Против окривљених за пожар у "Контрасту" - власника објекта Алојза Ганића, закупаца дискотеке Славише Станишић и Дејан Ратковића и радника на одржавању објекта Мирослава Папуге, води се судски поступак пред судским већем Вишег суда на челу са судијом Боривојем Папом.

Ово је друго суђење, јер је прво прекинуто због одласка у пензију тадашњег председника судског већа, судије Зоре Јамушаков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи