Читај ми!

Лесковац, радници блокирају регионални пут

Педесетак радника лесковачке фабрике "Интерлеминд" поново блокирало регионални пут Лесковац-Власотинце-Врање. Захтевају решавање проблема тог предузећа које не ради више од годину дана.

Радници не примају плате 16 месеци и најавили су да ће наредне недеље протестовати испред Владе Србије, преноси агенција Бета.

Већински власник "Интерлеминда" је Бугарин Валентин Захаријев, а предузеће је производило поцинковани лим и грађевински материјал.

"У предизборној кампањи обишао нас је министар привреде Игор Мировић са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем и обећао решење, а сада су нас сви заборавили", истакао је председник штрајкачког одбора Саша Миленковић.

Миленковић је рекао да је једна фирма из Бугарске затражила увођење стечаја у "Интерлеминд", од кога потражује 13 милиона евра.

"Сазнали смо да је за стечајног управника предложен Лесковчанин Роберт Митровић, бивши директор ОТП банке која је нашем власнику одобравала кредите. Митовић је био и стечајни управник 'Ливнице' коју је продао, а данас је она исечена у парчиће. Не желимо да доживимо исту судбину", рекао је Миленковић.

У Привредном суду у Лесковцу потврђено је агенцији Бета да је из Бугарске стигао предлог за увођење стечаја у "Интерлеминду", као и да стечајни управник буде Роберт Митровић, али да је тај предлог одбијен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи