Читај ми!

Упис средњошколаца прилагодити потребама

Потребно је да се упис средњошколаца прилагоди потребама на одређеној територији и о томе ће се изјашњавити сви релевантни фактори, каже помоћник министра просвете Зоран Костић.

У Нишу је одржан округли сто о вези између средњег стручног образовања и високог образовања, у организацији Министарства, Стручног тима за реформу образовања у Србији и Фонадације Темпус, преноси Танјуг. 

Осим школа које дају иницијалне предлоге, о томе се изјашњавају локална самоуправа, тржиште рада, школске управе, рекао је помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Зоран Костић.

Рекао је да тренутно средње стручне школе уписује око 74 одсто, а гимназије око 22 ђака и да стратегија указује да треба повећавати број ученика у гимназијама.

Члан Стручног тима за реформу образовања у Србији и члан Националног просветног савета Зорана Лужанин оценила је да сви сносе одговорност у систему образовања за његов кавлитет и да је циљ целоживотно образовање, јер је прошло време да ће неко радити само у једној области.

Приметила је да је тешко предвидети потребе и да је циљ да у формалним институцијама образовања буду створени услови за стицање додатних знања и вештина како би се релативно лако могло прећи у другу област рада.

Лужанин је рекла да још увек постоје проблеми са интердисциплинарношћу на чему ће се радити у наредном периоду.

Округли сто који је одржан у Регионалној привредној комори посвећен је реформи средњег стручног образовања и повезаности и сарадње средњег стручног образовања и високог образовања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи