Читај ми!

Акција УН-а за бољи свет

УН покренуо глобалну иницијативу под називом "Мој свет после 2015. године" којом се грађани позивају да изаберу своје приоритете за бољи свет и живот у њему.

Како се наводи у саопштењу Ауто мото савеза Србије, понуђено је 16 приоритетних циљева развоја људске заједнице, од којих би гласачи требало да изаберу шест, по њима најважнијих.

АМСС је позвао грађане да "потпишу за живот" и придруже се светској акцији, упозоривши да у целом свету, па и у Србији и даље страда неприхватљиво велики број учесника у саобраћају.

Светска аутомобилска федерација (ФИА) и АМСС придружили су се акцији УН, јер се она у једном делу односи на унапређење безбедности саобраћаја на путевима.

"Уколико се овај приоритет нађе на дневном реду Генералне скупштине УН, као и у агендама локалних влада и надлежних институција, верујемо да ћемо у кратком року моћи да допринесемо смањењу броја погинулих и настрадалих у саобраћају на путевима", наведено је у саопштењу.

Процењује се да ће се тако у свету и Србији смањити такозвани трошкови страдања, који неретко износе и до три одсто бруто домаћег производа.

АМСС у нашој земљи, као члан ФИА, пружа могућност својим члановима и осталим грађанима да учествују у овој светској акцији прикупљања 100.000 гласова за бољи саобраћај и путеве.

Грађани свој глас могу да дају на линку www.myworld2015.org/?partner=walksafe.

УН тренутно ради на припреми Резолуције о глобалној безбедности саобраћаја на путевима, која је наставак Резолуције којом је званично покренута Деценија акције за безбедност саобраћаја 2011-2020.

Како се наводи у саопштењу, о Резолуцији ће се ускоро дискутовати на дебати Генералне скупштине УН, заказаној за 10. април и том приликом требало би да се дефинишу конкретне активности за смањење броја настрадалих у саобраћајним незгодама на путевима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи