Читај ми!

Честитке министара за Дан људских права

У Србији сви морају бити равноправни, поручују министри Никола Селаковић и Бранко Ружић у честиткама грађанима поводом међународног Дана људских права.

Министар правде Никола Селаковић и министар задужен за евроинтеграције Бранко Ружић честитали грађанима Дан људских права.

"Србија је демократска држава у којој сви морају бити равноправни, без обзира на разлике у погледу расе, пола, језика, вероисповести, политичког или другог мишљења, националног или друштвеног порекла, или било којег другог облика различитости", рекао је Селаковић, а преноси Министарство правде.

Селаковић је истакао да је држава у обавези да својим грађанима обезбеди остварење тих права.

Министар је оценио да је један од основних приоритета Министарства правде и државне управе стварање ефикасног механизма за остваривање и поштовање људских права у свим сегментима друштва, јер свака модерна држава је дужна да омогући гарантовање истинске једнакости.

И министар без портфеља задужен за европске интеграције Бранко Ружић честитао је свим грађанима Србије Међународни дан људских права указујући да, иако је Србија на правом путу да постане модерно европско друштво, никада не смемо себи да дозволимо луксуз да будемо потпуно задовољни степеном заштите људских и мањинских права.

"Лествицу заштите права свих категорија наших грађана, Рома, ЛГБТ популације, националних и верских мањина, припадница лепшег пола и свих других категорија, сами треба да подижемо", поручио је Ружић, а наведено је у саопштењу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи