Министри одбране Србије и Словеније у Великој Плани

Фарбику "Борбени сложени системи" у Великој Плани посетили су министри одбране Србије и Словеније Небојша Родић и Роман Јакич, где су запослени демострирали могућности и капацитете изложених система.

Министар одбране Србије Небојша Родић и министар одбране Словеније Роман Јакич посетили су фарбику "Борбени сложени системи" у Великој Плани где су се информисали о тренутним активностима и будућим пројектима из делокруга рада те фабрике наменске индустрије.

У наставку посете, како се наводи у саопштењу Министарства одбране Србије, словеначка делегција је обишла производне хале фабрике, где су запослени демонстрирали могућности и капацитете изложених система.

Министри Родић и Јакич претходно су разговарали о могућностима за унапређење сарадње у области одбране.

Министри су јуче констатовали да је регионална сарадња од изузетног значаја за обе државе.

Министри су се сложили да је у условима рестриктивног буџета потребно пажљиво планирати активности војно-војне сарадње и истакли заинтересованост да се интензивира војно-економска сарадња две земље, наводи се у саопштењу.

Родић је словеначког колегу упознао и са приоритетима сарадње Министарства одбране Србије са Европском унијом када је реч о безбедности и одбрани.

У току 2013. реализовано је више заједничких активности, међу којима се издвајају успостављање сарадње у области војне психологије, сарадња два инспектората одбране, посета радне групе Министарства одбране Словеније Центру АБХО у Крушевцу, као и концерти Уметничког ансамбла "Станислав Бинички" у Словенији, наводи се у саопштењу.

Сарадњу карактеришу, како се додаје, и размена искустава из области подофицирског кора, војних архива и војно-образовних институција.

Један припадник Војске Србије завршио је Командно-штабно усавршавање у Словенији у школској 2012/2013, док је припадница Оружаних снага Словеније завршила Високе студије безбедности и одбране ове године у Србији, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи