Читај ми!

Линта: Пронаћи кривце за претње Пуповцу

Надлежни органи Хрватске у што краћем року треба да пронађу и процесуирају оне који су учествовали у претњама смрћу председнику Српског народног већа Милораду Пуповцу, затражила Коалиција удружења избеглица.

Коалиција удружења избеглица затражила је да надлежни органи Хрватске у што краћем року пронађу и процесуирају оне који су учествовали у претњама смрћу председнику Српског народног већа Милораду Пуповцу и у све чешћим увредама које Срби у Хрватској доживљавају.

Председник Коалиције Миодраг Линта је у изјави достављеној медијима навео да ће влада Хрватске, ако то не учини, послати поруку да или нема стварне политичке воље да заштити људска и национална права Срба или "не жели да се замери носиоцима антисрпске кампање".

Линта је изразио наду да влада Хрватске неће "прећи црвену линију, односно попустити под пристисцима и расписати референдум о смањивању права Срба".

Како тврди Линта, актуелна ситуација у Хрватској показује да је Коалиција удружења избеглица била у праву када је 2011. године тражила од бившег председника Србије Бориса Тадића, премијера Мирка Цветковића и челних људи Срба у Хрватској да подрже Петицију избеглих и прогнаних Срба из Хрватске, коју је потписало више од 70.000 оштећених.

Петицијом је, подсетио је Линта, тражено да ЕУ не затвори преговоре са Хрватском о поглављу 23 "Правосуђе и људска права" у јуну 2011. године, односно све док Хрватска не реши кључне проблеме протераних Срба и Срба повратника.

Линта тврди и да су претходна власт и челни људи Срба у Хрватској игнорисали Петицију и "активно лобирали да увере ЕУ да је Хрватска испунила европске стандарде у области људских права и правосуђа".

"Сада видимо колико се у Хрватској цени њихова политика", закључио је Линта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи