Селаковић са Јанковићем

Механизам контроле јавне власти мора да буде ефикаснији и не сме бити оних који ће ту контролу спречити, рекао министар Никола Селаковић на састанку са Сашом Јанковићем.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић на састанку са заштитником грађана Сашом Јанковићем поручио je да се механизам контроле рада органа јавне власти мора учинити ефикаснијим и да не сме бити оних који ће ту контролу спречити.

Како се наводи у саопштењу Министарства правде, Селаковић и Јанковић су разговарали о заједничким активностима Министарства и Заштитника, као и о унапређењу сарадње у наредном периоду.

Заштитник грађана је упознао министра правде са неким од досадашњих искустава, која указују на кључне проблеме у раду појединих државних органа и истакао важност доношења Закона о заштитнику грађана.

Селаковић и Јанковић су разговорали и о изради Предлога закона о заштити узбуњивача, а истакли су и да је постојећи модел закона на коме ради Радна група Министарства, потребно унапредити и усавршити како би закон био усаглашен с препорукама Савета Европе, али и применљив у пракси.

Они су се сложили да ће Србија бити пионир у доношењу тог закона, не само у региону, већ и у овом делу Европе.

Селаковић и Јанковић су разговарали и о предстојећем билатералном скринингу у оквиру поглавља 23, који ће бити одржан 9. и 10. децембра у Бриселу, као и о отварању преговора са ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи