Читај ми!

Заједнички против криминала у региону

Асоцијације шефова полиције Југоисточне Европе (СЕПКА) одржана је у Београду. СЕПКА кроз унапређење рада и обуке полиција у региону значајно допринела повећању нивоу безбедности грађана и безбедности региона у целини, рекао премијер Ивица Дачић.

У Београду је одржан састанак Асоцијације шефова полиције Југоисточне Европе (СЕПКА), којом председава Србија, а чији задатак је кородинирање свих активности у борби против криминала и корпуције у региону.

На отварању скупа премијер Ивица Дачић је истакао да је СЕПКА кроз унапређење рада и обуке полиција у региону значајно допринела повећању нивоу безбедности грађана и безбедности региона у целини.

Дачић је подсетио да је у оснивању те асоцијације учестовала и Србија која је "при томе имала запажену улогу и увек давала запажену подршку".

Он је рекао да је 2003. генерални секретарија СЕПКА био у Београду и да је њиме руководио представник српске полиције.

Дачић је навео и да је улога СЕПКА између остало да координира рад полицијских служби у региону, да кроз њихову сарадњу афирмише професионализам, да помаже рад полиције у локалној заједници...

"И данас препознајемо СЕПКУ као потенцијал који значајно може да допринесе суочавањиам са изазовима данашњице када је у питању борба против организованог криминала и корпуције", рекао је он.

Дачић је истакао и да не треба "затварати очи" пред питањима као што су дефинисање правне природе Асоцијације и питање њеног унутрашњег уређења.

Премијер је уверен да СЕПКА може успшно да пређе пут трансформације и настави да испуњава своју првобитну сврху и визију, "да буде организација која припада свим полицијама региона".

Председавање том асоцијалицом синоћ је преузео директор полиције Србије Милорад Вељовић који је на отварању састанка истакао "незаменљиву улогу која та асоцијација има у борби против организованог криминала у региону".

Вељовић, који ће у наредних годину дана председавати том асоцијацијом истакао је и њен значај за очување мира и стабилности у региону.

Асоцијацију СЕПКА чине шефови полиција Албаније, Бугарске, Федерације БиХ, Републике Српске, Молдавије, Румуније, Хрватске, Црне Горе и Србије.

СЕПКА окупља шефове полиција Југоисточне Европе, који заједнички раде на сагледавању проблема са којима се земље чланице суочавају као и на трасирању путева за квалитетну борбу против свих видова организованог криминала и корупције и других кривичних дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи