Мала позоришна трупа, велике награде

Глумци аматери из Сурдука од 7 до 12 година освојили су две награде на Међународном дечијем и омладинском позоришном фестивалу у Јагодини. Са представом "Све ће то народ позлатити" стали су раме уз раме са већим позоришним друштвима.

Сурдук, мало место у општини Стара Пазова познато је и по малим - великим глумцима. Аматери узраста од 7 до 12 година освојили су две награде на Међународном дечијем и омладинском позоришном фестивалу у Јагодини. Са представом "Све ће то народ позлатити" били су једини дебитанти међу 50 позоришних друштава.

Ђаци Основне школе "Вера Мишчевић" учешћем на позоришном фестивалу ухватили су се у коштац са већим позоришним друштвима. 

На Такмичењу у Јагодини прва награда за женску улогу припала је Драгани Симић. 

"Награда ми пуно значи, зато што је то један фестивал и Републичко такмичење", каже Драгана.

Њен учитељ Душан Радојчић сматра да је учешће на оваквом фестивалу један огроман успех.

"Ми смо донели две награде то је стварно неочекивано и нама то пуно значи. Деца су пронашла неки смисао", додаје учитељ.

У целој школи има 56 ученика. Глумаца је половина. Сами су своји мајстори. И костимографи и сценографи и текстописци. Уместо на позоришним даскама, вежбају између школских клупа.

Драгица Симић и Лука Вељовић су такође део трупе. Они сматрају да је глума, забава и друштво све оно што треба једном детету да би било задовољно.

Директорка ОШ "Вера Мишчевић" Славица Митровић каже да за разлику од градске деце, деца у Сурдуку немају толико културних садржаја и да је ово начин да се деца склоне са улице.

"Овде не раде ни Домови културе нити имамо биоскопе ни позоришта, и да не би били негде на улици постоје овакви ентузијасти , па они организују нешто за њих", каже Славица Митровић.

Ова мала трупа наставља да се припрема. Уче нове улоге, за нове фестивале. На којима, иако мали - циљају велике награде!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи