Читај ми!

Ресник, колективни центар у мраку

ЕПС исекао струју у колективном смештају за интерно расељене са Космета, због дуга од пола милиона динара. Живот без струје неке је натерао да се иселе из кампа. Група расељених тражиће решење код председника и премијера.

Колективни смештај за интерно расељене с Косова и Метохије у Реснику већ седам дана је без струје. Због вишемесечног дуга, ЕПС је искључио струју трећини насеља, у којем већ 12 година живи 80 социјално угрожених породица.

Тридесетак породица кампа у Реснику не зна ко је плаћао струју све до 2011. године. Од тада, месечну обавезу од 1.000 динара по домаћинству нису могли сви да плаћају, а када је цена постала тржишна, заједнички дуг достигао је пола милиона динара.

Живот без струје натерао је Бојана Трајковића да се са породицом исели из кампа. "Идем у незавршену кућу, бар не прокишњава", каже Бојан.

Житељи кампа кажу да су им решење проблема обећавали представници многих странака, на свим нивоима. Њихов предлог да свако домаћинство има своје бројило је одбијен, уз објашњење ЕПС-а да то није изводљиво.

"Као што сам рекао, веома мали број је запослен. Један део ради приватно. Једино што примамо је хлеб", каже Слађан Машић.

У ЕПС Снабдевању кажу да су неколико пута упућивали захтев да се измири дуг, као и да су поступили по закону када су насељу искључили струју.

Група расељених најављује да ће решење потражити код председника републике и премијера.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи