Читај ми!

"Београд пут" спреман за зимску сезону

Четири члана Привременог органа Београда, Синиша Мали, Никола Никодијевић, Небојша Човић и Андреја Младеновић посетили "Београд пут", који је на важном испиту пред наступајућу зимску сезону. Како је речено приликом обиласка, горива и мазива има за неколико дана, али су "Путеви" спремни.

Предузеће "Београд пут" посетила су четири члана Привременог органа Београда Синиша Мали, Никола Никодијевић, Небојша Човић и Андреја Младеновић.

Издат је налог да се приправност подигне на први ниво од вечерас, да први дан снега не би представљао и први дан колапса. Обилазак "Београд пута" почео је у контролној соби одакле се надзире цео град.

"'Пут' је развио дигитални катастар који не постоји у региону, тако да сваки дан знамо какво је стање", каже Драган Бунчић из тог предузећа.

"Београд пут" технички је спреман за зиму, упозоравају на залихе енергената. Соли ипак има за одржавање 2.200 градских улица. Има, кажу, и довољно возила.

Како кажу чланови Привременог већа, пред њима је један задатак - да нико не осети проблем са снегом следеће недеље. Како кажу, то је домаћи, да не изненади снег у новембру.

"Ми се спремамо и за озбиљније падавине него што су прогнозирали", каже в. д. директора "Београд пута" Горан Алексић.

У обилазак предузећа дошла су само четворица чланова Привременог већа без Татјане Пашић.

"Ја сам желео да покажемо тимски дух и рад. Татјана Пашић је била позвана и колико је мени речено, због раније преузетих обавеза није могла да буде са нама", каже председник Привременог већа Синиша Мали.

Синиша Мали је говорио и о недостајућим средствима за сва комунална предузећа и преузетим обавезама, што износи између 5 и 6 милијарди динара.

"Извесно је да ребаланс мора да се уради али како ћемо доћи до тих средстава то ћемо утврдити за дан или два", каже Синиша Мали.

Анализа стања и пословања јавних и комуналних предузећа, како кажу, још није завршена. Чланови Привременог већа ће и наредних дана обилазити предузећа у Београду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи