Читај ми!

Старица заражена клостридијом у лошем стању

Осамдесетогодишња пацијенткиња зараžжена клостридијом, која је примљена почетком новембра у ужичку болницу са тешким можданим крварењем, у лошем је стању због основне дијагнозе, кажу у Општој болници.

Пацијенткиња заражена клостридијом, стара 80 година, примљена је у ужичку болницу почетком новембра у стању коме са тешким можданим крварењем и налази се у лошем стању због основне дијагнозе, изјавила је директорка Опште болнице Ужице Јелена Раковић Радивојевић.

"Пацијенткиња је примљена 6. новембра, а 21. новембра је заражена бактеријом клостридијом. Она је све време у коми, а поред основне дијагнозе, има и низ пропратних хроничних болести попут хипертензије, шећерне болести, које додатно утичу на њен опоравак", каже Радивојевићева за Танјуг.

Директорка ужичке болнице истиче да пацијенткиња лежи у соби за изолацију на одељењу пластичне хирургије и да лекари предузимају све да спасу њен живот.

Стање 54-огодишње пацијенткиње, која је због тешких компликација изазваних инфекцијом бактерије клостридије била оперисана, боље је него претходних дана, рекла је др Раковић Радивојевић.

Још четворо пацијената заражених клостридијом који су на инфективном одељењу Опште болнице доброг су општег стања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи