Израел задржао српске држављане пореклом из Палестине

Двојица српских држављана палестинског порекла задржана на аеродрому у Тел Авиву. Према информацијама српске амбасаде у Израелу, реч је о браћи која су депортована и послата за Будимпешту. Њихови родитељи тврде да су младићи задржани зато што су палестинског порекла, иако имају српски пасош.

Израелске власти задржале су на аеродрому у Тел Авиву српске држављане Салима Масада (29) и његовог брата Адама Масада (25), а шеф кабинета министра спољних послова Владимир Марић рекао је да је српска амбасада одмах реаговала, како би прикупила информације о томе што се догодило.

Према Марићевим речима, амбасада је добила информацију да су њих двојица депортовани и да су на путу за Будимпешту.

Да су Салима и Адама Масада израелске власти задржале у Тел Авиву, где су стигли из Будимпеште, објављено је раније данас на порталу франкфуртских Вести.

Како је наведено, њихови родитељи апелују на Министарство спољних послова и Владу Србије да им помогне да добију више информација о својој деци.

Марић је рекао Танјугу да је амбасада информацију о њиховом задржавњу добила посредним путем, од једног бившег студента из Србије, Арапина.

Како је објаснио, израелски протокол је такав да у случајевима када задрже стране држављане, о томе не обавештавају амбасаде, па тако сада нису обавестили ни српску амбасаду.

Након што је добила информацију о њиховом задржавању, амбасада је одмах контактирала са израелском полицијом и министарством спољних послова, међутим није добила званичне информације.

Марић је рекао да ће Министарство спољних послова у недељу затражити објашњење од израелског амбасадора у Србији.

Амбасада је, како каже, у међувремену сазнала да су ти људи депортовани за Будимпешту.

Како је објављено на порталу Вести, родитељи задржаних младића тврде да су њихови синови држављани Србије, да имају српске пасоше и да су на аеродрому у Израелу задржани у петак ујутру, зато што су палестинског порекла.

''Они су у Тел Авив стигли преко Будимпеште, јуче ујутру у осам, а око три по подне су јавили да су их израелске власти задржале и да ће их депортовати. Од тада су им искључени телефони и не можемо да ступимо у контакт са њима", рекао је њихов отац Хади Масада, који 37 година живи у Београду.

Он је рекао и да нико у породици није сумњао да би могли имати проблема приликом одласка у Изаел, јер је старији син пре шест месеци боравио тамо.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи