Матарушка бања пред затварањем

Иако касна јесен није сезона за бањски туризам, одавно се није десило да у Матарушкој бањи нема ниједног госта. Трошкови много већи од зараде, па запослени од 1. децембра иду на колективни одмор. Ако се не нађе купац до јуна наредне године, бања ће припасти граду.

Касна јесен није сезона за бањски туризам, али се одавно није десило да у то време у Матарушкој бањи нема ниједног госта. Запослени ће због тога од 1. децембра отићи на колективни годишњи одмор. Богутовачка бања која послује у саставу истог туристичког предузећа врата хотела закључала је још пре месец дана.

У Матарушкој бањи и хотелу "Термал" такорећи у "монашкој тишини" могло би добро да се наспава после напорне радне недеље, али рецепција хотела не ради викендом. Тако им је, кажу, јефтиније, него да имају једног или два госта.

Само за грејање и струју бањског хотела дневно је потребно око стотину хиљада динара, а месечно милион, каже вршилац дужности директорка УТП "Матарушка и Богутовачка бања" Љиљана Јевтић.

Посла немају ни приватни станодавци, јер гостима немају шта да понуде. Затворени су и стационар и термално купатило.

Бања више нема власника. После 14 покушаја аукцијске продаје, у локалној самоуправи кажу да се ради на подржављењу имовине.

"Ако се не нађе купац до јуна наредне године, бања ће припасти граду", напомиње заменик градоначелника Краљева Милун Јовановић. Према његовим речима, град не сме да дозволи да бања оде у стечај, јер су дуговања незнатна.

Као дневници насукалих бродова, књига устисака у хотелу "Термал" затворена је 3. новембра. Радници са стрепњом нове госте очекују од 1. марта следеће године.

Директорка Љиљана Јевтић нада се да ће од пара које ће се уштедети током зиме и колективног одмора, успети да се припреме за пролеће.

Сав напор, међутим, већ у јануару може да им уништи најављено повећање ПДВ-а на хотелске услуге са осам на 20 одсто. Врата хотела у Матарушкој и Богутовачкој бањи остала би трајно затворена и било би отпуштено свих 90 радника.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи