Покушај подмићивања докторке-узбуњивача?

Надлежни уплатили новац узбуњивачу докторки Бојани Бокоров на име допунског рада, што је она оценила као покушај корупције и њене дискредитације. У писму влстима указала је да неправилности у раду на Институту у Сремској Каменици и даље постоје.

Докторка Бојана Бокоров која је пре четири године пријавила незаконитости у раду Института за онкологију у Сремској Каменици, у данашњем писму институцијама упозорила је да су јој надлежни уплатили новац за допунски рад, што је она пријавила као незаконито.

У отвореном писму Агенцији за борбу против корупције, Заштитнику грађана, Министарству правде и потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу, Бокоров је оценила да је уплата новца покушај корупције и дискредитације узбуњивача, пренела је Радио-телевизија Војводине.

Како је навела, пре неколико дана Институт за онкологију у Сремској Каменици је на њен рачун уплатио 27.034 динара, а затим је добила усмено објашњење да је то "дуг за допунски рад из децембра 2009. године".

"Мени која сам пријавила незаконит рад Института, након четири године се измишља и уплаћује дуг за допунски рад, а са тако ниском и подлом намером корумпирања", написала је Бојана Букоров.

У писму је указала да неправилности у раду на Институту у Сремској Каменици и даље постоје, да је на листама чекања више од хиљаду пацијената и да су апарати за зрачење покварени, а да надлежни ништа не предузимају.

Букоров наводи да још нико није одговарао по њеној пријави од пре четири године о трговини листама чекања на Институту за онкологију.

Зоран Стојиљковић из Агенције за борбу против корупције рекао је за РТВ да корупција иде толико далеко да се "непристојна понуда" упућује Бокоровој која је симбол борбе против корупције и која у тој агенцији има статус узбуњивача.

"Очито да све позитивно што се у последњих годину дана дешава у борби против организоване системске корупције, није дало довољно резултата", додао је Стојиљковић.

Заштитник грађана Саша Јанковић рекао је да ће се тврдње Бокорове размотрити и подсетио да је и пре три године водио поступак контроле којим је утврђена неправилност у обављању допунског рада на Институту за онкологију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи