Накнаде за бивше раднике ЈП на Косову

Национална служба за запошљавање уплатиће данас привремену новчану накнаду за април за 17.834 бивших радника јавних предузећа на Косову и Метохији. Сваки од корисника добиће око 10.000 динара.

Директор Националне службе за запошљавање Синиша Надбантић изјавио је да ће та служба данас уплатити привремену новчану накнаду за април за 17.834 бивших радника јавних предузећа на Косову и Метохији, и да ће сваки од корисника добити око 10.000 динара.

"До краја дана привремене новчане накнаде за април биће уплаћене корисницима на Косову и Метохији. Они ће моћи да је подигну сутра и у суботу", рекао је Надбантић за агенцију Бета и додао да је у ту сврху издвојено 281,240 милона динара.

Надбантић је подсетио да ту накнаду тренутно прима 17.834 корисника, од којих 9.787 живи у Покрајини, а 8.047 њих је расељено у централну Србију.

Он је навео и да привремена новчана накнада износи око 10.000 динара месечно, да корисници који су расељени примају 8.500 динара, а да они на Косову и Метохији добијају по 11.700 динара.

Накнада се исплаћује по закључку Владе Србије. Према тој одлуци, сви који су до 1999. године радили у друштвеним предузећима на Косову и остали без посла имају право на привремену новчану накнаду.

Крајем лета некадашњи радници предузећа на Косову су због вишемесечног застоја у исплати минималних накнада блокирали зграду Косовског округа у Грачаници и пут Косовска Митровица-Рашка у Доњем Јарињу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи