Велико интересовање за српске факултете

Велики број земаља интересује се за упис студената на факултете у Србији, рекао министар просвете Томислав Јовановић. Србија ће ускоро бити једна од најпризнатијих земаља по интересу страних студената, каже Јовановић.

Министар просвете Томислав Јовановић рекао је да се велики број земаља интересује за упис студената на факултете у Србији и да су припреме у тој области далеко одмакле.

"Примарно, то су биомедицинске науке, ИТ технологије, па чак и оно што ми код нас мало занемарујемо, а то су факултети за област пољопривреде. Ради се о значајном интересовању и данас могу рећи да је оно толико да можемо да упишемо неколико десетина хиљада студената", рекао је Јовановић агенцији Бета.

Јовановић је оценио да је долазак странаца изазов, али не само материјални.

"Пре тога морамо да обезбедимо квалитет студија, квалитетан смештај и да имамо услове да створимо квалитетног стручњака који ће по повратку у своју земљу промовисати наше образовање и постати амбасадор наше државе", рекао је Јовановић.

Министар је рекао да су припреме у тој области далеко одмакле и да ће Србија ускоро бити једна од најпризнатијих земаља по интересу страних студената.

Јовановић борави у Пријепољу поводом свечане академије, којом се обележава сто година Пријепољске гимназије.

Током дана министар је разговарао са представницима локалне самоуправе о стању и проблемима у просветно-педагошким установама у овој средини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи