Читај ми!

Награде Уницефа новинаркама РТС-а

Годишње награде Уницефа за извештавање о дигиталном насиљу над децом и међу њима, уручене новинарима РТС-а и дневног листа "Блиц". Награђене су Јована Јованчић за прилог у емисији РТС-а "Око" и Тамара Вученовић за емисију из циклуса "Дигиталне иконе" Другог програма Радио Београда.

Новинарима Другог програма Радио Београда, Радио-телевизије Србије и дневног листа Блиц уручене су годишње награде Уницефа за извештавање о дигиталном насиљу над децом и међу њима.

Признање Уницефа уручено је Тамари Вученовић за емисију из циклуса "Дигиталне иконе" Другог програма Радио Беогада и новинарки Јовани Јованчић за прилог у емисији РТС-а "Око".

"Прилог Јоване Јованчић издвојио се по досетљивости и необичности, а анкета на улици с позивом на пријатељство и праћење (на Фејсбуку) инвентивно, духовито и ефектно претапа се са примерима који се односе на дигитално насиље", рекао је члан жирија, главни уредник Блица Веселин Симоновић.

Награде су уручене на Светски дан детета, 20. новембар, а победници су изабрани међу 24 прилога објављена у медијима.

Новинар Блица Борис Вуковић добио је награду за текст "На Фејсбуку се јавило 300 ђака да бије друга".

У жирију су били и водитељка "Утиска недеље" ТВ Б92 Оља Бећковић, новинари Бранка Оташевић и Горица Нешовић и саветница Уницефа за односе с јавношћу, Јадранка Милановић.

Награду за извештавање о насиљу према деци додељује Уницеф у сарадњи са компанијом "Теленор" од 2004. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи