Читај ми!

Све спремно за чишћење путева

Надлежне службе спремне за почетак зимске сезоне на путевима у Србији. Главни путеви се од ове сезоне посипају само сољу, без ризле. МУП ће тражити обуставу теретног саобраћаја кроз Србију у случају већих падавина.

Путеви првог приоритета у Србији од ове сезоне посипају се само сољу без ризле. Тамо где је температура испод нуле, саобраћајци могу наплатити казну онима који немају зимске гуме. Укупно је за одржавање путева одвојено 4,5 милијарди динара, а само до краја године биће уложено 500 милиона у пунктове за рашчишћавање снега који су гарант да ће путеви бити проходни.

Све је спремно за чишћење путева у Србији. Око 1.300 радника налази се на тихом дежурству код својих кућа већ од петка, а на значајнијим путним правцима већ су формиране базе за утовар и истовар соли и ризле.

Из еколошких разлога на нашим друмовима никада није бацана киселина, већ су се путеви на првом приоритету увек третирали мешавином соли и ризле.

Међутим, због сталних примедби грађана да ризла оштећује возила, ове године ће се променити начин посипања.

Шеф зимске службе ЈП "Путеви Србије" Зоран Стоисављевић најављује да ће путеви првог приоритета бити посипани чистом сољу.

У МУП-у упозоравају возаче да зимске гуме морају имати на сва четири точка, чак и тамо где тренутно нема снега, а температура је испод нуле.

Саобраћајна полиција ће у осталим деловима Србије заустављати и упозоравати оне који немају зимске гуме‚ а када почну прве веће падавине, казне ће се наплаћивати на лицу места или ће такви возачи бити искључивани из саобраћаја.

Ово важи и за камионе који су највећи проблем на нашим друмовима, јер често у транзиту без зимских гума запрече ауто-пут и направе, као прошле године, несагледиве последице.

Начелник саобраћајне полиције МУП-а Србије Драгиша Симић каже да ће, када почну веће падавине, тражити да се теретни саобраћај кроз Србију обустави.

Зимска служба од ове године координира рад са службом МУП-а за ванредне ситуације, поучена прошлогодишњим искуством, када је на ауто-путу Београд-Хоргош било потребно ангажовање и тенкова за извлачење завејаних.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи