Читај ми!

Давенпорт: Тражи се решење за Жежељев мост

Разговарамо са Министарством саобраћаја и са свим учесницима о проблемима градње Жежељевог моста, рекао шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт.

Шеф делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт изјавио је да очекује да ће бити решени сви проблеми око градње Жежељевог моста у Новом Саду.

Давенпорт је на питање новинара да ли ће ЕУ повући сва средства за градњу Жежељевог моста у Новом Саду ако се до 15. децембра не распише тендер за градњу приступних путева казао да се воде разговори са свим учесницима у пројекту.

"Водимо разговоре са Министарством саобраћаја и са свим учесницима у ова два пројекта, која се тичу и градње самог моста и приступних путева. Мислим да је дошло до великог напретка у тим разговорима и ја сам велики оптимиста да ћемно ресити све постојеће проблеме", рекао је шеф Делегације ЕУ у Србији.

Медији су раније пренели да ће Србија изгубити 5,5 милиона евра донације Европске уније, ако се до 15. децембра не распише тендер за изградњу приступних путева ка Жежељевом мосту у Новом Саду.

Проблем су били имовински односи на парцелама на којима ти путеви треба да буду изграђени, јер није био решен пренос власништва са Републике на Град.

Нови мост се гради на месту где је био Жежељев друмско-железнички мост, који је срушен у НАТО бомбардовању Србије 1999. године.

Изградња Жежељевог моста финансира се из претприступних фондова (ИПА) ЕУ ИПА, са 45,3 милона евра, уз кофинансирање из буџета Покрајине Војводине од 19,1 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи