Читај ми!

Пограничне муке у прибојском крају

Мештани Саставака и околних прибојских села до центра општине и назад морају да пређу осам граничних прелаза. Ради се на томе да им се муке олакшају, те ће од сада личне карте и пасоше моћи да добију у полицијској станици у свом месту, без одласка у Прибој.

На подручју које захвата 70 одсто прибојске општине, у последње време доста се гради како би се мештанима олакшале муке с границама. Мештани Саставака и околних прибојских села, који до центра општине и назад прелазе осам граничних прелаза, од данас у полицијској станици у свом месту могу да добију личне карте и пасоше, без одласка у Прибој.

За своју прву личну карту Иван Јаворац није морао да пређе преко четири гранична прелаза.

"Драго ми је што могу да извадим личну карту на само неколико метара од куће, не морам да идем у Прибој за папире", рекао је Јаворац.

Уз дирекни пут који треба да се заврши на пролеће, амбуланту и најављену општинску канцеларију, за више од 3.000 људи у прекограничном делу прибојске општине живот ће коначно бити лакши.

"Са чињеницом да ово подручје има пошту, школу, стругаре, млекаре, од привредних субјеката ви ћете добити један мини центар", рекао је Лазар Рвовић, председник Општине Прибој.

Историја и картографија исцртале су чудне границе.

Поштар Свето Вилотић каже да пошту разноси и у Србији и у Босни и Херцеговини.

Гранична линија је у центру Саставака тачно на половини моста. Земља је босанска, а институције српске. У духу имана, Саставчани живе сложно и уз помоћ општине и државе Србије решавају проблеме који им компликују живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи