Седам деценија Танјуга

Изложбом фотографија "Танјуг 70", национална новинска агенција Танјуг је обележила 70 година постојања. Отврајући изложбу председник Скупштине Србије Небојша Стефановић је рекао да је Танјуг направио револуцију у развоју друштвеног комуницирања.

Национална новинска агенција Танјуг обележила је 70 година постојања изложбом фотографија "Танјуг 70", коју је отворио председник Скупштине Србије Небојша Стефановић.

Отварајући изложбу, Стефановић је подсетио да је Танјуг настао како би свет сазнао о антифашистичкој борби на тлу Југославије и направио револуцију у развоју друштвеног комуницирања.

"Поставили сте стандарде и стекли кредибилитет и утицај", рекао је Стефановић.

Директорка Танјуга Бранка Ђукић истакла је да је Танјуг данас поуздан медијски партнер и ослонац свима који нешто значе на медијској сцени и бизнису у Србији и региону, са годишњом продукцијом од 350.000 информација, видео-извештаја и фотографија.

"Гугл сведочи о просечно милион објављивања Танјугових информација за годину дана", рекла је Ђукић.

Она је истакла да су се током седам деценија од оснивања Танјуга смениле две епохе, промениле институције, идеологије, држава се поделила, свет се прекомпоновао...

Ђукић је навела да у том периоду Танјуга настојао, и углавном успевао, да буде веродостојни тумач духа времена, да одговори на захтеве професије и да се прилагођава технолошким променама.

"Ово јесу тешка времена, али су и наша одговорност и наша снага још већи због свега што смо прошли. Али нас, заправо, само будућност занима ", поручила је директорка Танјуга.

На обележавању Танјуговог 70. рођендана присуствовали су министри Саша Радуловић, Расим Љајић, Александар Антић, Славица Ђукић Дејановић, Драган Гламочић и Небојша Родић, саветници председника Републике, Станислава Пак и Вук Фатић, државни секретари и народни посланици, представници дипломатског кора, као и бројне личности из јавног и културног живота Србије.

Изложба "Танјуг 70" кроз исто толико фотографија сведочи о свакој години у протеклих седам деценија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи