Читај ми!

Патријарх Иринеј почасни грађанин Земуна

Поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј проглашен почасним грађанином Земуна. Захваљујући на признању, патријарх рекао га свака награда подстиче на даљи рад.

Председник општине Земун Дејан Матић уручио је поглавау Српске православне цркве патријарху Иринеју признање почасног грађанина те београдске општине.

Признање је уручено на свечаној седници Скупштине општине, одржаној поводом 5. новембра, празника Земуна - дана када је Земун ослобођен у Првом светском рату 1918. године.

Патријарх је, захваљујући на признању, рекао да свака награда веома прија и подстиче на даљи рад.

"Град Земун је напредовао на свим пољима у последњих неколико година и успех неће изостати ако сви допринесемо да наша отаџбина стане на духовне, културне и привредне ноге и достигне нивое на којима смо били", рекао је Патријарх.

Иринеј је Земуну, Београду и целом српском народу пожелео да сачувају своје име, културу и веру и буду достојни наследници својих предака.

Признање Заслужни грађанин Земуна уручено је творцу Карађорђеве шницле Миловану Мићи Стојановићу, глумцу Ненаду Јездићу, пијанисткињи Љиљани Арсеновић, лекару Владимиру Шпици и Милошу Пеовићу за просвету.

Свечаности су присуствовали и председник Србије Томислав Николић са супругом Драгицом, министри у Влади Србије, посланици и представници дипломатског кора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи