Већа подршка оболелима од ХИВ-а и АИДС-а

Убудуће ћемо пружати већу подршку особама са ХИВ-ом и АИДС-ом, каже повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић. Група средњошколаца "Истеривачи дискриминације" овог месеца представиће први извештај о дискриминацији деце и младих у земљи.

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић најавила је да ће та служба убудуће пружати већу подршку особама које имају ХИВ инфекцију или АИДС, кроз пројекте које је покренуо АС центар (Aids Support).

"Почели смо да радимо и на добровољном испитивању дискриминације, што је код нас потпуна новина, а циљ је да обезбедимо доказе и изнесемо на видело неприхватљиво понашање према маргиналним групама и појединцима", рекла је Петрушићева на конференцији "Подстицање позитивног деловања друштвене заједнице према дискриминисаним друштвеним групама".

Говорећи о пројектима који су у току, посебно је поменула активности групе средњошколца из целе Србије, који су себе назвали "Истеривачи дискриминације".

Они ће овог месеца представити први извештај о дискриминацији деце и младих у Србији, урађен у сарадњи са службом Поверенице за заштиту равноправности.

"АС центар је, такође, у сарадњи са повереницом, радио пилот истраживање третирања дискриминације особа са ХИВ инфекцијом или АИДС-ом у 20 стоматолошких ординација. Резултат је био да смо у 19 ординација одбијени", рекао је извршни директор овог центра Ђурица Станков.

Према његовим речима, њихове активности су завршене са делимичним успехом, јер су са неким од стоматолошких ординација потписали Меморандум о сарадњи, који ће укључивати рад на сузбијању стигматизације особа са ХИВ-ом или АИДС-ом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи