Читај ми!

Кредибилитет већа тужилаца под знаком питања

После одлуке Уставног суда да усвоји све жалбе неизабраних тужилаца, чланови Државног већа тужилаца потпуно изгубили професионални и морални кредибилитет, сматра Удружење јавних тужилаца и њихових заменика.

Удружење јавних тужилаца и њихових заменика оценило је да су после одлуке Уставног суда да усвоји све жалбе неизабраних тужилаца, чланови Државног већа тужилаца потпуно изгубили професионални и морални кредибилитет.

"Удружење тужилаца сматра да су изабрани чланови Државног већа тужилаца из реда јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца, у садашњем саставу потпуно изгубили професионални и морални кредибилитет да даље учествују у раду тог већа", пише у саопштењу.

Уставни суд Србије је прихватио све разматране жалбе неизабраних јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца и укинуо одлуке Државног већа тужилаца.

Управни одбор Удружења јавних тужилаца позвао је 30. јуна све изабране чланове Државног већа из редова јавних тужилаца да поднесу оставке, јер су изгубили поверење домаће и међународне стручне јавности.

Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије предложило је и да Саша Јанковић буде поново изабран за заштитника грађана.

Удружење је у саопштило да би поновни избор Јанковића био "чин којим целокупно српско друштво симболички изражава опредељеност за владавину права, европске вредности, изградњу демократских институција и поштовање права грађана".

Мандат Саши Јанковићу истекао је 23. јула, а мандатар за састав нове владе Ивица Дачић најавио је да ће Скупштина Србије следеће седмице разматрати избор омбудсмана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи