Киша гаси пожаре

Због кише која пада у Србији преполовљен број пожара, рекао за РТС начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић изјавио је за РТС да је киша помогла и да је број пожара преполовљен у односу на претходних пет дана.

"Киша је свакако помогла, преполовио се број пожара од пре само пет, шест дана", рекао је Марић, указавши да се цео регион бори са пожарима и да је то последица климатских промена.

Он је напоменуо да у овом моменту не постоји земља која нема тешкоћа са пожарима и најавио да ће у Нишу током августа и у првој половини септембра бити руски хеликоптер који за Србију, уз скромне домаће ресурсе, представљају неку врсту сигурности.

"Највише бих волео да Србија има своју флоту, али то је у овој финансијској ситуацији заиста тешко", рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи