Читај ми!

Телевизија Чачак у стечају

Донето решење о отварању стечаја над ТВ Чачак. Запослени тврде да је покретање стечаја незаконито.

Привредни суд у Чачку донео је решење о отварању стечајног поступка над ТВ Чачак, због трајније неспособности плаћања, саопштио штрајкачки одбор те телевизије.

Решење о стечају суд је донео је на предлог једног од повериоца - фирме "Про Вижн" из Београда за неизмирени дуг од 871.781 динара.

Синдикат те телевизије је током последње контроле Агенције за приватизацију 18. јула затражио раскид купопродајног уговора са представником већинског власника Зораном Бојовићем због четири заостале плате и дуговања фирме у износу од 28 милиона динара, као и тешке ситуације у којој се та телевизија налази након приватизације.

Предлог о покретању стечаја поднет је 20. јула, решење је донето 23. јула, а уручено данас.

Члан штрајкачог одбора Олгица Ракић рекла је на конференцији за новинаре  да је стечајни управник Алексије Калуђеровић дошао у ту телевизију, након што је Привредни суд у том граду за три дана отворио стечјани поступак, и саопштио запосленима да им престаје радни однос.

Ракићeва је истакла да су чланови штрајкачког одбора и синдикат обавестили Агенцију за приватизацију о тренутним дешавањима на тој телевизији, које су оценили као "правно насиље".

"Стечајни поступак је уведен експресно, за само три дана, од стране Привредног суда, и одмах је постављен стечајни управник, иако је за ТВ тренутно надлежна Агенција за приватизацију", рекла је Ракићева.

Правни заступник Гранског синдиката новинара Србије адвокат Ненад Цвјетићанин из Београда послао је писано саопштење ТВ Чачак у коме оцењује да је покретање стечаја на тој телевизији незаконито.

"Решење о покретању стечаја у ТВ Чачак је незаконито, те би Агенција за приватизацију, као једина активно легитимна страна у овоме поступку морала поднети жалбу на исто, како би у законском року било укинуто", наводи се у писму адвоката Цвјетићанина у које су новинари имали увид.

Штрајк свих запослених на ТВ Чачак почео је 25. јуна због неисплаћених зарада и доприноса за фебруар, март, април и мај 2012. године.

ТВ Чачак има 26 стално запослених радника и четири хонорарна сарадника.

Основана је 1999. године као општинско јавно предузеће, а приватизована је 2009. године када је на аукцији званично купио Милош Бојовић који је тада био ученик четвртог разреда чачанске гимназије, а касније је власништво преузео његов отац, чачански бизнисмен Зоран Бојовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи