Читај ми!

Преминула Верослава Јанчић

Најстарија српска новинарка Верослава Јанчић преминула је у Београду У 98. години. Последњи текст написала је у 93. години и објавила га у културном додатку Политике "Портрети по мени лично" о аутопортретима сликара.

У Београду је у 98. години преминула Верослава Јанчић, најстарија српска новинарка и чланица Удружења новинара Србије (УНС), саопштио је УНС.

Верослава Јанчић је рођена 30. августа 1914. године у Сењском руднику. У Новом Саду је завршила Женску гимназију, а Правни факултет у Београду завршила је 1937. године.

Цео радни век била је новинар. Од 1957. године радила је у Новој Македонији у Скопљу, а од 1963. па до пензије, у коју је отишла 1976. године, била је новинар и уредник у Борби.

Радила је у дечијој, забавној, женској, културној и спољнополитичкој рубрици. Писала је репортаже и уређивала фељтоне.

Била је и преводилац, говорила је француски, италијански, немачки, енглески и руски језик.

По одласку у пензију писала је за Политику и НИН. Последњи текст написала је у својој 93. години и објавила га у културном додатку Политике "Портрети по мени лично" о аутопортретима сликара.

Испраћај Верославе Јанчић за кремацију биће у петак, 27. јула, у 10.30 на Новом гробљу у Београду, саопштио је УНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи