Читај ми!

Бан: УН помаже Ромима

Генерални секретар Уједињених нација Бан Кимун посетом рециклажном центру на Звездари завршио посету Београду. Бан поручио да ће Уједињене нације наставити да помажу Ромима.

Генерални секретар светске организације Бан Кимун посетио је рециклажни центар на Звездари, где га је дочекао градоначелник Београда Драган Ђилас.

Током посете рециклажном центру, којом је завршио посету Београду, Бан је истакао да је увек промовисао људска права и достојанство ромске популације и нагласио да је питање Рома било на његовој агенди током посете свим државама региона.

"Уједињене нације морају да помажу све оне којима је потребна подршка, а Ромима желим да раде вредно, образују децу и буду поносни чланови заједнице у којој живе. УН ће учинити све како би се створила атмосфера у којој се поштују људска права и достојанство Рома", поручио је генерални секретар светске организације.

Градоначелник Драган Ђилас истакао је да је град Београд веома поносан на оно што је протеклих година урађено за ромску популацију.

"Фокус последњих година био нам је на питањима запошљавања Рома и образовања и уложили смо много новца и енергије да уведемо ромску децу у школе, а то је један од највећих успеха у протекле четири године", рекао је Ђилас.

Задруга за сепарацију отпада на Звездари тренутно упошљава више од десет радника, а посредно од ње живе десетине породица које прикупљају папирни, метални и пластични отпад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи