Читај ми!

Шанса на сајму запошљавања

Тридесет фирми и организација понудило око 500 радних места за високообразоване младе кадрове на трећем сајму запошљавања "Топ џоб". За два сајамска дана своје радне биографије оставило око осам хиљада незапослених.

У београдкском Бел Експо центру завршио се трећи сајам запошљавања "Топ џоб", на коме је тридесет фирми и организација понудило око 500 радних места за високообразоване младе кадрове.

Велико интерсовање потврђује и податак да је у два сајамска дана своје радне биографије оставило око осам хиљада незапослених.

Поред пословних контаката, сајмови нуде корисне семинаре и предавања.

Према речима политиколога Јелене Ћирић, мана оваг сајма је можда што нису јасно истакнута радна места, а позитивна страна је то што окупља велики број људи и предавања.

Физиотерапеут Немања Станојевић се нада се да ће, уз помоћ овог сајма остварити своје жеље и да ће наћи посао.

Компаније све више траже искусне квалификоване кадрове који одмах могу почети да раде. На сајму су били најтраженији инжењери и економисти разних профила.

Како објашњава Александра Николић, из Државне лутрије Србије, та фирма тржи економисту који има искуства у обрачуну зарада пошто је то специфично радно место.

"Током године ће се отварати нове радне позиције у лутрији тако да сада правимо базу података, скупљамо пословне биографије и контактираћемо кандидате кад се отворе та радна места", додаје Николићева.

Љубиша Николовски, из компаније "Тигар тајерс", истиче да њихова компанија нуди послове индустријским инжењерима, инжењерима квалитета, у инжењерингу за развој опреме.

"Могу да кажем да је интересовање велико, баш смо пријатно изненађени", додаје Николовски.

На Сајму су организована предавања о значају везе између образовања и запошљавања, а први пут су постављени компјутери са софтвером за писање радне биографије где су се кандидати уписивали у електронску базу података.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи