Читај ми!

Обнова нишке болнице за месец дана

Санација објекта Специјалне психијтаријске болнице, оштећене у пожару, започеће за месец дана, најавио министар Зоран Станковић у Нишу.

Министар здравља Зоран Станковић изјавио је у Горњој Топоници да ће санација објекта Специјалне психијтаријске болнице, оштећене у пожару, започети за месец дана.

Станковић је приликом обиласка болнице рекао новинарима да је Министарство здравља раније обезбедило 23 милиона динара за измештање котларнице која се налази у склопу објекту који је захваћен пожаром и на коме је изгорео јуче кров.

Министар је рекао да су сви објекти Специјалне психијатријске болнице осигурани и да ће са осигуравајућом кућом бити извршена процена штете.

"За нас је у овом тренутку неприхватљиво смањење броја постеља у психијтаријским здравственим установама, јер нису створени услови за опоравак тих болесника у другим социјалним установама или кућним условима", навео је министар.

Станковић је најавио озбиљнија улагања и санацију смештајних капацитета психијтаријских здравствених установа после враћања дуга добављачима од 30 милијарди динара.

Када Репбилички фонд здравственог осигурања и здравствене установе врате тај дуг, што је у завршној фази, озбиљније ћемо се позабавити проблемима опремања психијатријских здравствених установа у којима није било већих улагања пуних пет деценија, рекао је Станковић.

Директорка Специјалне психијтрсијске болнице Албина Станојевић рекла је да је 100 болесника, који су били смештени у објекту пре пожара, распоиређено по другим објектима и одељењима.

Нихово размештање умањиће могућност пријема нових болесника, напоменула је Станојевић.

Председник Управног одбора психијтријске болнице Драган Милић рекао је да је за санацију објеката те болнице издвојено више од 20 милиона динара из сопствених извора установе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи