Читај ми!

Одбијени приговори још 13 судија

Високи савет судства одбио приговоре још 13 судија који нису били изабрани у поступку општег избора 2009. године.

Приговоре још 13 судија који нису били изабрани у поступку општег избора у децембру 2009. године одбио је Високи савет судства.

Према одлукама, објављеним на сајту ВСС, међу њима су и приговори шест судија који су некада били на високим судијским функцијама.

Тако су одбијени приговори некадашњих судија Врховног суда Србије Надежде Радевић, Драгољуба Ђођевића и Новице Пековића, који је био и члан последњег Високог савета правосуђа и предлагао чланове за први сазив Високог савета судства.

Поред тога, ВСС је одбио и приговоре Дејана Добросављевића из некадашњег Другог основног суда, који је био председник већа на суђењу јатацима генерала Ратка Младића и Вука Туфегџића, који је водио истрагу у случају "Топчидер", као и судије кривичара некадашњег Окружног суда Наталије Бобот.

У поступку ревизије одлука, закључно са 8. мартом, ВСС у новом сазиву досад је одржао 17 седница и одлучио укупно о приговорима 349 неизабраних судија, од којих је 82 прихватио.

Од 837 неизабраних судија, накнадно је 32-је изабрано на додатном конкурсу јула 2010. године, тако да је на судијске функције досад враћено укупно 114 судија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи