Читај ми!

НУНС осудио напад на новинарку

Независно удружење новинара Србије осудило физички напад председника Општине Жагубица Драгог Дамјановића на новинарку Александру Ђорђевић и очекује да против њега буде покренут поступак.

НУНС је осудио физички напад председника Општине Жагубица Драгог Дамјановића на новинарку телевизије "Ас" Александру Ђорђевић, истичући да очекују да се против њега покрене поступак.

"НУНС изражава запрепашћење насилничким понашањем државног функционера према новинарки која је само радила свој посао извештавајући са јавног скупа", наводи се у саопштењу.

Нeзависно удружење новинара истиче и да је Драги Дамјановић изјавио да новинарку није "ни мрко погледао, а камоли вређао и физички напао", иако је напад снимљен камером.

"Очекујемо да поводом напада реагује Скупштина општине Жагубица, као и руководства странке Г17 плус чији је Дамјановић члан", додаје се у саопштењу.

Председник Општине Жагубица Драги Дамјановић насрнуо је на новинарку телевизије "Ас" Александру Ђорђевић у петак 9. марта, у селу Крупаја, док је извештавала са јавног збора грађана.

Дамјановић је увредљивим тоном питао новинарку зашто је ту и ко јој је дао дозволу да снима. Након њеног одговора да је на радном задатку, он ју је опсовао и више пута ударио у камеру. Од силине ударца камера је новинарку ударила у главу, пише у саопштењу НУНС-а.

Додаје се да нико од присутних није покушао да заштити новинарку, већ су се отворено ставили на страну општинског функционера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи