Читај ми!

Пајтић: Војводина, Европа у малом

Уједињавање Европе једно од најважнијих цивилизацијских постигнућа, рекао председник Владе Војводине Бојан Пајтић у разговору са страним студентима у Новом Саду. Са 25 националности које у њој живе, Војводина је права Европа у малом, мултикултурална заједница и толерантно окружење, истиче Пајтић.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић рекао је, у разговору са страним студентима, да су европске интеграције и уједињавање Европе један од најважнијих политичких и цивилизацијских процеса и постигнућа, проистекао из племените визије заједничке будућности.

Пајтић се сусрео са члановима Удружења студената индустријског инжењерства и менаџмента "ЕСТИЕМ", који су гости Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду и учесници пројекта "3Д Војводина", који се одржава до 16. марта, саопштио је Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање.

"Војводина је право место за такве сусрете, јер је, са 25 националности које у њој живе, права Европа у малом, отворена, мултикултурална заједница и толерантно окружење", истакао је Пајтић.

Пајтић је напоменуо да је та покрајина, са два милиона становника, економски најразвијенији део земље у којој је остварено 45 процената страних улагања и чији извоз чини 40 процената укупног извоза Србије.

Посебно је важно да нико од 130 инвеститора до сада није отишао из Војводине, истакао је Пајтић и напоменуо да је покрајини недавно уручено признање као једној од најповољнијих регија за инвестирање, у конкуренцији 110 регија освојила је четврто место.

Председнику Владе Војводине гости су поставили многа питања о правима националних заједница, економској садашњости и будућности покрајине, као и о европским интеграцијама и сарадњи са европским институцијама.

Студенти из земаља Европе и света, Холандије, Пољске, Немачке, Норвешке, Шпаније, Ссвајцарске, Гане, Русије, Турске, у оквиру рада на пројекту "3Д Војводина", пре сусрета са Пајтићем разгледали су здања Скупштине и Владе Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи