Заводљива телевизија: Мирослав Лекић

Још од краја 80-их година, Мирослав Лекић се пласирао као редитељ значајних и изузетно гледаних филмова попут остварења: Догодило се на данашњи дан, Боље од бекства, Нож и Лавиринт.

Заводљива телевизија: Мирослав Лекић Заводљива телевизија: Мирослав Лекић

На пољу играних серија, као редитељ, самостално и у тандему са другим колегама, учествовао је у стварању неких од прекретница играног серијског програма Радио-телевизије Србије, попут незаборавног ситкома Отворена врата. Режирао је и серију Улица липа. У тандему са сценаристом Ђорђем Милосављевићем, Лекић је у два наврата завирио у епоху - у серијама Јагодићи и Швиндлери, и на терен савременог трилера као један од редитеља популарне серије Убице мог оца и као редитељ серије Бележница професора Мишковића.

У емисији ће бити речи о жанровској разноликости Лекићевих филмова и ТВ серија, радозналости, о његовом омиљеном филму Догодило се на данашњи дан, који најбоље приказује редитељски поступак овог аутора, изражен у хармонији литерарног и психолошког наратива, o времену ТВ серија које је филм ставило у други план, о продукцијским условима у којима је радио...
Саговорници: Мирослав Лекић, редитељ, и Ђорђе Милосављевић, сценариста.
Уредник и сценариста Лидија Божић
Директор фотографије Владимир Марковић
Монтажер Марија Аранђеловић
Редитељ Иван Милановић

 

 

Реприза , 09. октобар у 07:05 и 15:05

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи