Читај ми!

Ферер, зид испред Новака

Немоћни Новак. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изгубио је од Шпанца Давида Ферера са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:1, у другом колу А групе Мастерс купа у Лондону. У трећем колу наш тенисер игра против Јанка Типсаревића.

Ђоковић је претрпео тек пети пораз у 2011. години, у којој има фантастичан низ од 70 победа. Ферер је тријумфом над Ђоковићем осигурао пласман у полуфинале завршног турнира сезоне. Наш тенисер није имао снаге да се супротстави одличном Шпанцу који је доминирао у свим елементима игре и заслужено славио.

Ђоковић је лоше отворио партију против Ферера и направио чак 17 неизнуђених грешака, што је резултовало изгубљеним првим сетом (3:6).

Слично као и против Бердиха у првом колу, најбољи светски тенисер је у том почетном сету деловао прилично незаинтересовано, тако да су му и ударци били спори и недовољно прецизни.

Ферер је искористио овакво издање Ђоковића и у седмом гему дошао до брејка, да би му Ђоковић до краја тог дела игре сасвим препустио контролу.

Иста слика поновила се и на почетку другог сета. Српски тенисер је био демотивисан и деконцентрисан, док је Ферер неумољиво крчио пут ка победи, дошавши до вођства од 3:0, уз брејк у другом гему.

Ђоковић је добио следећи гем на свој сервис и форхенди су коначно почели да "улазе", али недовољно да зауставе разиграног Ферера који је и даље чврсто држао свој сервис (4:1).

Србин потом није успео да издржи нападе Ферера на свој сервис, тако да је Шпанац још једним брејком (5:1) дошао на корак од победе коју је на крају сигурним сервисом и остварио.

Ферер је овим тријумфом обезбедио пласман у полуфинале, док ће Ђоковићу за евентуални пролаз међу четири најбоља тенисера бити потребна победа против земљака Јанка Типсаревића у последњем трећем колу, које је на програму у петак.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи