Читај ми!

Најјачи кад је најтеже

Новак Ђоковић тешком муком савладао Томаша Бердиха (2:1) у првом мечу Мастерс купа у Лондону. Чех одлично започео дуел, Ђоковић преокренуо резултат, одлука пала тек у тај-брејку трећег сета. Ђоковић спасао једну меч лопту и дошао до врло битне победе.

После велике борбе и три дуга сета, Новак Ђоковић савладао Томаша Бердиха са 2:1 (3:6, 6:3, 7:6 /7:3/) у сетовима, за успешан почетак на последњем турниру у сезони, Мастерс купу у Лондону. Бердих је током целог меча био инспирисан, па је Ђоковић тешком муком стигао до победе.

Почело је лоше по Новака. Чех је одличном игром освојио прва четири гема у мечу, два пута одузео сервис Ђоковићу, па је првом тенисеру света требало пуно снаге да се, пре свега психолошки, врати у меч. Ноле је успео да врати један брејк, али је Чех, ипак, освојио први сет резултатом 6:3.

У другом сету видели смо знатно бољу игру Новака Ђоковића. Нашем тенисеру био је довољан један брејк за освајање сета, идентичним резултатом 6:3.

У последњем делу игре виђена је највећа борба и најлепши тенис. Бердих је у једном тренутку одузео сервис Ђоковићу за 4:2, али се наш ас брзо вратио у игру, узвративши противнику истом мером.

При резултату 6:5 за Бердиха и на сервис Ђоковића, Чех је имао прву меч лопту, али је први рекет света одличним сервисом успео да се извуче из тешке ситуације и одведе сет у тај-брејк.

У одлучујућем тај-брејк гему, Ђоковић је показао зашто је ове године најбољи тенисер на планети и сигурном игром дошао до победе (7:3 у тај-брејку).

Наредни меч Ђоковић игра у среду, када ће му противник бити Давид Ферер, који је данас изненађујуће савладао Ендија Мареја са 2:0 у сетовима.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи