Ноле као Терминатор

Феноменални српски тениски ас, Новак Ђоковић, освојио је нову титулу на турниру мастерс серије у Индијен Велсу у Калифорнији. У финалу пао и тренутно први рекет света, Шпанац Рафаел Надал. Победом над Рафом и Федерером у полуфиналу, наш тенисер је само потврдио овогодишњу доминацију на светским теренима.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић тријумфовао је на турниру мастерс серије у Индијен Велсу, пошто је у финалу савладао Шпанца Рафаела Надала са 2:1, у сетовима - 4:6, 6:3, 6:2.

Ђоковић је наставио импресивну серију у 2011. години и на досадашњим 18 мечева заредом није поражен. У Индијен Велсу је освојио 21. АТП титулу у каријери.

На женском турниру раније вечерас, Данкиња Каролина Возњацки у финалу је савладала Францускињу Марион Бартоли са 2:1 у сетовима.

Ђоковићу је то трећа титула ове године, а друга у Индијен Велсу у досадашњој каријери. Уједно, репрезентативац Србије забележио је 18. узастопну победу у 2011. години.

Српски тенисер је добро почео меч, али је и Надал био сигуран на сервису. Први брејк направио је шпански тенисер у петом гему, када је повео са 3:2. Ђоковић је одмах одговорио и одузео сервис најбоље рангираном светском играчу. Ипак, већ у следећем гему, Надал је поново направио брејк, а недуго затим дошао и до предности од 5:3.

До краја првог сета, шпански тенисер је убедљивом игром на свој сервис освојио још један гем за 6:4.

Почетак другог сета подсећао је на уводни део меча, пошто су обојица тенисера играла сигурно на свој сервис. Ђоковић је, код вођства од 3:2, први направио брејк и дошао до вођства од 4:2. Надал је у следећем гему узвратио брејком, али је потом српски тенисер још једном одузео сервис ривалу за предност од 5:3, а потом решио сет у своју корист.

Српски тенисер фуриозно је почео трећи сет, направио два брејка и на то додао још два на свој сервис, што му је донело убедљиво вођство од 4:0. Надал је потом успео да освоји два гема на свој сервис, али је то било све што је успео да учини до краја меча. Српски тенисер је дошао до заслужене победе.

"Желим да честитам Надалу на сјајном турниру. Неко је морао да изгуби, а ја сам веома задовољан овим што сам направио на почетку сезоне", изјавио је Новак.

"Увек је задовољство играти против Надала, јер је он за мене највећи тенисер икада и мој добар пријатељ. Желим му сваку срећу", рекао је Ђоковић.

"Ђоковић је фантастично почео сезону и желим му да тако настави. Изгубио сам, али сам поражен од једног од највећих", изјавио је тренутно најбољи тенисер света.

АТП турнир у Индијен Велсу играо се за укупни наградни фонд од 3.645.000 долара. Победнику је припао чек на 611.000 долара, док је поражени зарадио 298.200 долара.

Број коментара 296

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи